Matematik

Afhængig eller uafhængig variabel???

12. oktober 2011 af Ceciliaaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg er igang med en matematikaflevering, som jeg har lidt problemer med.

I et forsøg hvor en bil kører kan man måle antal omdrejninger og længden for hvor langt bilen kører.

Hvilken en af dem er den uafhængige variabel, for umiddelbart ville jeg mene at de begge var afhængige af hinanden??

TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2011 af mathon

 

          sammenhængen er
                                                          N = L/(π·d)

          som jo også
          kan udtrykkes
                                                          L = (π·d)·N
 

   ...så alt efter hvor man ta'r sit udgangspunkt, så...

                                                          N(L) = L/(π·d)

                                                          L(N) = (π·d)·N

  sammenlign evt.
  med sidste del i
  https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1084892
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

Da det er omdrejningstallet man selv kan variere, ved at trykke spederen, er omdrejningstallet, N,  den uafhængige variable.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2011 af mathon

...man kunne også køre forskellige længder med forskellige biler og efterfølgende aflæse en påmonteret  
   omdrejningstæller.
   Her vil det falde naturligt at opfatte kørelængderne som den uafhængigt variable.
 


Skriv et svar til: Afhængig eller uafhængig variabel???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.