Matematik

Løs ligningssystemet

12. oktober 2011 af HvemkanMellekan (Slettet) - Niveau: B-niveau

x - 2y = - 2

3x - y = 9

 

dette har jeg simpelthen ikke lært endnu, 

 

håber på at en af jer kan hjælpe mig. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

Anvend enten substitutionsmetoden, hvor du isolerer x eller y i den ene ligning og indsætter i den anden, eller lige store koefficienters metode.


Svar #2
12. oktober 2011 af HvemkanMellekan (Slettet)

så det bliver sådan her eller hvad

 

x - 2y = - 2

x = 2y - 2

x = 2y/1 - 2

 

3x  - y = 9

3x = y + 9

x = y/3 + 9


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Ja, du er nået et godt stykke, men mangler at færdiggøre det. Du har at

x = 2y - 2 , så

3(2y - 2) - y = 9 

6y - 6 - y = 9 , hvoraf

y = 15 / 5 = 3

Du finder så at

x = 2·3 - 2 = 4 .

Ligningssystemet har altså løsningen (4,3)


Skriv et svar til: Løs ligningssystemet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.