Kemi

udregning af pH

12. oktober 2011 af anonymens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.

Hvordan regner jeg denne opgave:

"Der tilsættes 15 ml 0,1M NaOH til 200 ml rent vand. Hvad bliver pH?"

?

Tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. oktober 2011 af mathon

                     n(OH-) = (0,015 L) · (0,1 mol L-1) = 0,0015 mol

                     pOH = -log([OH- ]) = -log(0,0015) = 2,8
ved 25ºC

                     pH = 14 - pOH = 14 - 2,8 = 11,2


Svar #2
13. oktober 2011 af anonymens (Slettet)

Tak! Men hvordan ved jeg at det er OH og ikke Na jeg skal beregne mol af?


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. oktober 2011 af mathon

 

    Na+ har jo ingen indflydelse på pH


Skriv et svar til: udregning af pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.