Kemi

Reaktionskinetik

12. oktober 2011 af elissa92

Håber, jeg kan få hjælp.

Et insekticid nedbrydes i vand ved en reaktion af 1. orden. Ved 12oC er hastighedskontanten 1,45 år-1. Ved et uheld ledes insekticides ud i en sø og giver anledning til en koncentration på 5,0 * 10-7 g/cm3. Vandtemperaturen er 12oC.

Hvad er koncentrationen af insekticider efter et år?

Jeg ved, at jeg skal bruge følgende formel:

[A] = [A]0 * exp (-k * t)

[A] = 5,0*10-7 * exp * (1,45 år-1 * 285,15 K)
 

Hvad skal der så stå i stedet for exp? Har jeg overhovedet skrevet det rigtigt op? 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. oktober 2011 af mathon

 

                [A] = [A]o·e-k·t          hvor t er tiden i år

                [A](t) = 5,0·10-7·e-1,45·t

                [A](1) = 5,0·10-7·e-1,45·1 = 1,2·10-7

 


Svar #2
12. oktober 2011 af elissa92

Mange tak..
 

Hvor lang tid tager det, før koncentrationen er faldet til 3,0 * 10-7 g/cm3?
 

3,0*10-7 g/cm3 = 5,0 * 10-7 g/cm-7g/cm3 * e--1,45 * t

Så er det bare t, jeg skal finde, ikke?


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. oktober 2011 af vejgeh (Slettet)

Jo..


Svar #4
12. oktober 2011 af elissa92

Hvordan er det lige, at man isolerer t i dette udtryk?


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. oktober 2011 af mathon

 

                   [A] = 5,0·10-7·e-1,45·t

                  ([A] / (5,0·10-7) = e-1,45·t

                  (5,0·10-7/ [A]) = e1,45·t

                  1,45·t = ln(5,0·10-7/ [A])

                  t = ln(5,0·10-7/ [A]) / 1,45

secifikt:
                  t = ln((5,0·10-7) / (3,0 * 10-7)) / 1,45

                
 

            


Skriv et svar til: Reaktionskinetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.