Matematik

Haster! Optimering, differentialregning

13. oktober 2011 af Zebraaaaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har vehæftet en fil.
Jeg kan ikke finde min fejl, kan ikke se hvad jeg har gjort galt. Men kan se, at det ikke kan være rigtigt.

 

Håber meget på hjælp!

Vedhæftet fil: Matematik aflevering.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2011 af peter lind

Den fil du har lagt ind viser kun opgaven ikke hvad du har gjordt. Det skyldes muligvis filformatet. Kan du ikke eksportere det til en doc fil eller en pdf fil


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du har ikke differentieret funktionen f(x) korrekt. Der er tale om differentiation af en sammensat funktion, og i det sidste led for f'(x) skal du gange med den afledede af (3600 - 120x) , dvs -120 .

#1 -- Fremgangsmåden er også angivet i filen.


Svar #3
13. oktober 2011 af Zebraaaaa (Slettet)

årh, kan jeg da godt se :)
prøver at lægge den som PDF-fil.

Vedhæftet fil:Matematik aflevering.pdf

Svar #4
13. oktober 2011 af Zebraaaaa (Slettet)

Tak for svaret, men forstår ikke helt hvad du mener.

Jeg har lært at differentiere på denne måde:

f(x) = g(x) * k(x)

f'(x) = g'(x) * k(x) + g(x) * k'(x)

 

Er det ikke korrekt? 

 


Svar #5
13. oktober 2011 af Zebraaaaa (Slettet)

- Og er det ikke det jeg har gjort? ;)


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. oktober 2011 af peter lind

Det. er også korrekt. Du differentiere blot k(x) forkert. k(x) er en sammensat funktion af kvadratroden og en lineær funktion og den skal differentiere som angivet i #2


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Jo, du har benyttet reglen for differentiation af et produkt. Men du skal også benytte reglen for differentiation af en sammensat funktion:

(f(g(x))' = f'(g(x)) · g'(x)

og her har du glemt at gange med g'(x) . Med

f(x) = (1/2)·x·√(3600 - 120x)

fås

f'(x) = (1/2)·√(3600 - 120x) + (1/2)·x·1/[ 2·√(3600 - 120x) ] · (-120)


Svar #8
13. oktober 2011 af Zebraaaaa (Slettet)

Hm, har prøvet nu, men synes stadig det ser forkert ud?

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. oktober 2011 af peter lind

Du skal gange med -120 ikke dividere med -120


Svar #10
13. oktober 2011 af Zebraaaaa (Slettet)

Tusind tusind tak for hjælpen :)

 

Tror måske jeg har fået det rigtigt nu. 

Min andet problem er bare, at jeg så ikke kan finde g?


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Du ender med ligningen

120x + 120x = 3600

Den har jo ikke løsningen x = 30.


Svar #12
13. oktober 2011 af Zebraaaaa (Slettet)

Årh tak, jeg er vist blevet for træt! Tusind tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

A = x * g
 

x^2+g^2 = hyp^2
 

hyp = √(x^2+g^2)
 

x + √(x^2+g^2) = 60.
 

√(x^2+g^2) = 60 - x
 

g^2 = (60 - x)^2 - x^2 = 3600-120x = 120*(30-x)
 

g = √(120) * √(30-x)
 

A = x * g =√(120) * √(30x^2-x^3)
 

A' = (√(120) * (60x - 3x^2) / (2*√(30x^2-x^3)) som sættes = 0

 

60x - 3x^2 = 0

 

x = 20

 

Næste gang, så lav dine opgaver I GOD TID !   ;-)
 


Skriv et svar til: Haster! Optimering, differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.