Kemi

Kemiiii

15. oktober 2011 af studinde19 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej folks - gider i lig hjælpe mig med en kemi opgave. 

Det handler om bjerrumsdiagrammer. Jeg skal tegne et bjerrumsdiagram for Hexaaquakobber(II)ionen og jeg kender dets Ka værdi, som er 10-7,34 ved 25 grader og jeg kender vands ionprodukt, som er 10-14 M2 ved 25 grader. 

Jeg ved, at jeg skal bruge syrebrøken, pufferligningen og Pks - væriden, men hvordan kommer jeg frem til Pks - værdien via Ka - værdien? 

Tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2011 af exutu (Slettet)

pKa = -log(Ka)


Svar #2
16. oktober 2011 af studinde19 (Slettet)

Er du nu helt sikker på det? For jeg har taget -log(10-7,34) og jeg får bare 7,34, hvilket jeg synes er et mærkeligt resultatet. 

 

Jeg ville have gjort det på den her måde. 

14-7,34 = 6,66 

Så er Pka værdien 6,66 og derefter finder jeg de andre støttepunkter? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2011 af mathon

 

                             Ka = 10-pKa = 10-7,34

                             pKa = 7,34

eller
                             Ka = 10-pKa

                             pKa = -log(Ka) = -log(10-7,34) = -(-7,34)·log(10) = -(-7,34)·1 = 7,34

 


Skriv et svar til: Kemiiii

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.