Kemi

Titrering!!!

17. oktober 2011 af studienord (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle, er der nogle der kan hjælp mig med  beregninger:

En AgNO3 –titrervæske indstilles på rent ,tørt NaCl:

Ag+ + Cl- >  AgCl
Der udføres 3-dobbeltbestemmelse:

1:     0,1010 g  NaCl titreres med 34,83 mL AgNO3 –opløsning
11:   0,1017 g NaCl titreres med 34,99 mL AgNO3 –opløsning
111: 0,1029 g NaCl titreres med 35,24 mL AgNO3 –opløsning

a) Beregn sølvnitratens koncentration i mol/L

Den indstillede sølvnitrat anvendes til bestemmelse af chlorid i havvand.

Der udføres dobbeltbestemmelse:
1: Havvandet fortyndes 5 gange .Fra fortyndingen afpipetteres 10,00 ml , som titreres med 10,62 mL AgNO3
11: Havvandet fortyndes 4 gange .Fra fortyndingen afpipetteres 10,00 ml , som titreres med 13,16 mL AgNO3
b) Beregn w/v % Cl- i havvand
 

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2011 af mathon

a)

   M(NaCl) = 58,45 g mol-1

   I:     (0,1010 g) / (58,45 g mol-1) = 0,001728 mol  NaCl titreres med 34,83 mL AgNO3 –opløsning
   II:    (0,1017 g)
/ (58,45 g mol-1) = 0,00174 mol NaCl titreres med 34,99 mL AgNO3 –opløsning
   III:   (0,1029 g)
/ (58,45 g mol-1)  = 0,00176 mol NaCl titreres med 35,24 mL AgNO3 –opløsning

   I:     c(AgNO3) = (0,001728 mol) / (0,03483 L) = 0,049612 M
   II:    c(AgNO3) = (0,00174 mol) / (0,03499 L) =   0,049727 M
   III:    c(AgNO3) = (0,00176 mol) / (0,03524 L) =  0,049957 M
                                                                                                            med gennemsnittet: 0,049765 M


Svar #2
17. oktober 2011 af studienord (Slettet)

Hej mathon, tak for dit svar. Jeg mangler svaret nr.b


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2011 af mathon

b)
       NaCl-indhold

              I:   c = 5·(0,01062 L) · (0,049765 mol L-1) / (0,010 L) = 0,264253 M
              II:  c = 4·(0,01316 L) · (0,049765 mol L-1) / (0,010 L) = 0,261694 M
                                                                                                                                       med gennemsnittet: 0,263108 M

 

   masseprocent p:
                                       p% = 100·c·M / d  = 100·(0,263108 mol L-1)·(58,45 g mol-1) / (1000 g L-1) ≈1,54%

.........
   da densiteten er meget nær 1 g/mL


Svar #4
17. oktober 2011 af studienord (Slettet)

Meget flot og smukt. Tusind tak 


Svar #5
18. oktober 2011 af studienord (Slettet)

Jamen svaret til b'en er forkert. 


Skriv et svar til: Titrering!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.