Dansk

Dansk sætningsanalyse

17. oktober 2011 af Camillzzz (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Heej :D

Jeg sidder og skal lave en dansk sætningsanalyse men er virkelig gået i stå. Så håber at nogle kan hjælpe.

Herunder skriver jeg de sætninger som jeg er kørt fast i:

1. Lad os skræddersy din model.

2. Kontakt blot vores konsulent og fortæl om dine ønsker og behov, så designer han din løsning.

3. Gitteraspær med 25 graders hældning i bredderne: 280, 340 cm er almindeligvis lagervare med der af følgende kortere leveringstid. 

Det jeg skal finde er subjekt, verbal, objekt etc.

Håber virkelig på hjælp.

I er meget velkomne til at sende mig en mail

[email protected]

Venlig hilsen

Camilla


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. oktober 2011 af 123434 (Slettet)

F.eks Jeg gik en tur

Det ord, man kan sige jeg foran,er udsagnsled. Gik=verballed

Hvem gik? Jeg gik.Jeg=subjekt

Hvad gik jeg? en tur=objekt

 

 


Svar #2
17. oktober 2011 af Camillzzz (Slettet)

Så langt er jeg med :D Men mangler det lidt på mine sætninger :D


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. oktober 2011 af Stygotius (Slettet)

1. Verballed = lad os skræddersy (imperativ, indeholder både verbal og subjekt)

    dir.obj. = din model

2a. Verballed = kontakt (imperativ)

    dir.obj. = din model

2b. verballed = fortæl

     adverbielt præp.led = om dine ønsker og behov

2c. verballed = designer

      subj. = han

      dir.obj. = din løsning

3.   subjekt = 280, 340 cm

      verballed = er

      subjektsprædikativ (omsagnsled til grundled) =  almindeligvis lagervare

      adverbielt præp.led = med der af (skal være "deraf") følgende kortere leveringstid.

 


Svar #4
18. oktober 2011 af Camillzzz (Slettet)

Mange tusinde tak - det hjalp mig SÅ meget :D

Men subjektet i nr. 3 - er det hele det led fra gitterspær og hen til tallene? Det er min idé :D


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. oktober 2011 af Stygotius (Slettet)

Næ, stykket foran kolonet står jo uden for sætningen, -i den såkaldte ekstraposition så ingen af de ord kan være subjekt i selve sætningen.

I øvrigt er "blot" i 2a et adverbielt led.


Svar #6
18. oktober 2011 af Camillzzz (Slettet)

Så egentlig er det stykke ingenting? :D

Tusinde tak


Brugbart svar (1)

Svar #7
18. oktober 2011 af Stygotius (Slettet)

Næh, det er bare som en slags overskrift, en annoncering. Sætningen begynder jo først med "280,340 cm"


Svar #8
18. oktober 2011 af Camillzzz (Slettet)

Det kan jeg egentlig godt se nu :D


Skriv et svar til: Dansk sætningsanalyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.