Matematik

aflvering COS osv.

19. oktober 2011 af Aleynaa

Hey allesammen... Jeg har en matematik aflevering men jeg kan ikke rigtig forstå opgaven det lyder :


Figuren viser en trekant ABC, hvor vinkel C er ret.  Nogle af målene fremgår af figuren (p.s trekanten ser således ud A til venstre B til højere C i toppen B har en grad på 34grader og fra A til B er den 5cm)

A) bestem |AC|

B) bestem arealet  af trekanten

 

Nogle som kan hjælpe:)?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at hypotenusen og den ene spidse vinkel er kendt. Så gælder

b = |AC| = |AB|·sin(B) .

Arealet af trekanten er det halve af kateternes produkt:

T = (1/2)·a·b = (1/2)|AB|2·sin(B)·cos(B)


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. oktober 2011 af peter lind

Brug at summen af vinklerne i en trekant er 180 grader til at finde manglende vinkel. Brug dernæst at sin(A) =a/c og sin(B) = b/c til at finde kateterne. Areal =½*produktet af kateterne


Svar #3
20. oktober 2011 af Aleynaa

Jeg kan altså stadig ikke forstå det :S


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvad er det, du ikke forstår? Formlerne i #1 er lige til at sætte ind i. Ellers læs om den retvinklede trekant i din bog.


Svar #5
20. oktober 2011 af Aleynaa

Jeg har læst det flere gange... der står at jeg kan bruge en formel som ser således ud

sin(A) = a/c

jeg kender jo lille c men ikke lille a og derfor vil jeg bruge

CosB = a/c

a=5/Cos34( jeg kender jo B)

a= -5,89.. er det relevant det jeg laver ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. oktober 2011 af wut123 (Slettet)

Du kender
B = 34º, C = 90º,  |AB| = 5.


For at beregne |AC| bruger du at

sin(B) = b / c  =  |AC| / |AB|
Isolér |AC|, og indsæt de kendte værdier

|AC| = sin(B) · |AB| = ....
 


Svar #7
20. oktober 2011 af Aleynaa

jeg kender jo ikke lille b


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. oktober 2011 af wut123 (Slettet)

Nej, men opgaven går jo netop ud på at finde b som også kan skrives |AC|


Svar #9
20. oktober 2011 af Aleynaa

gør jeg det på denne måde

b= 5/sin34 = 9,34
 


Brugbart svar (1)

Svar #10
20. oktober 2011 af wut123 (Slettet)

b = 5 · sin(34º)


Svar #11
20. oktober 2011 af Aleynaa

vil det så gi 2,7? :D


Brugbart svar (1)

Svar #12
20. oktober 2011 af wut123 (Slettet)

b ≈ 2,8


Svar #13
20. oktober 2011 af Aleynaa

og har jeg så regnet AC ud nu?:D


Brugbart svar (1)

Svar #14
20. oktober 2011 af wut123 (Slettet)

Så beregner du arealet T - se #1 og #2


Svar #15
20. oktober 2011 af Aleynaa

hvordan kan jeg beregne arealet


Svar #16
20. oktober 2011 af Aleynaa

T = 1/2 * h * 2,7 * sinB = ...

er det sådan ( sorry det her er noget nyt for mig:\ )


Brugbart svar (1)

Svar #17
20. oktober 2011 af wut123 (Slettet)

Brug den formel Andersen gav dig i #1


Svar #18
20. oktober 2011 af Aleynaa

T = (1/2)·a·b = (1/2)|AB|2·sin(B)·cos(B)

T = 1/2*5*2,7 = 1/2 52 * sin(34) * cos(34) ? :) er det sådan


Brugbart svar (1)

Svar #19
20. oktober 2011 af wut123 (Slettet)

b er ikke lig med 2,7, og a er ikke lig 5.

Brug kun den sidste del af formlen:

T = ½ · 52 · sin(34º) · cos(34º)


Svar #20
20. oktober 2011 af Aleynaa

finder jeg så frem til svaret når jeg bruger denne formel


Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.