Matematik

Forståelse... Stamfunktioner.. HASTENDE!!

20. oktober 2011 af ChHa (Slettet)

Nogen der vil hjælpe og rette??

Angiv stamfunktionerne til
 

f(x)=e6-x

F(X)=e6-1 + k 


f(X)=lnx

F(x)=1/x=x-1

f(x)=x3/4

F(x)=2/3x2/3

 

Følgende har jeg ikke nogen ide om, har formlerne men hvordan man regner dem ud ved jeg ikke??
 

f(x)=5-2x

f(X)=42x-1

f(x)=(1/3)2x

f(x)=3√x

f(x)=2x-2 + x-1 + 9

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
20. oktober 2011 af AskTheAfghan

Du har ikke integreret rigtigt.

f(x) = e6-x = e6/ex

F(x) = ∫f(x) dx = ∫e6/ex dx = e6∫1/ex dx = e6·(-1/(ex)) + K = -e6/ex + K = -e6-x + K


Svar #2
20. oktober 2011 af ChHa (Slettet)

Den første
 

1/6e6-x

??


Svar #3
20. oktober 2011 af ChHa (Slettet)

Jamen.. Det virker umiddelbart svært med de andre...


Svar #4
20. oktober 2011 af ChHa (Slettet)

f(x)=5-2x

Der skal jeg vel bruge den her formel: ax = ax/lna

??


Brugbart svar (2)

Svar #5
20. oktober 2011 af AskTheAfghan

∫ln(x) dx = x·ln(x) - x

∫x3/4 dx = (x(3/4 + 1))/(3/4 + 1) = (x7/4)/(7/4) = 4x7/4/7


Brugbart svar (2)

Svar #6
20. oktober 2011 af wut123 (Slettet)

#4

Du skal bruge at

 ∫akx dx = akx / (k·ln(a))  + k


Skriv et svar til: Forståelse... Stamfunktioner.. HASTENDE!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.