Matematik

Matrix regning

21. oktober 2011 af anja00 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

Jeg ville blive rigtig glad, hvis nogen kunne hjælpe mig med at komme igang med følgende opgaver (Se vedhæftet fil)

Vedhæftet fil: Mat.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2011 af peter lind

Når jeg henter filen ind kan jeg kun se de 3 spørgsmål ikke om hvad det hele går ud på. Det kan være det er fordi at jeg ikke kan læse din docx fil. Hvis det er tilfældet kan du så ikke lægge den ind i et andet format for eks. doc eller pdf


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Til orientering om opgaven:

Der er givet en 4x4 matrix med rækkerne

A = [-1 1 -3 0 , 1 2 -3 3 , -1 2 -5 1 , 2 1 0 3] ,

desuden søjlevektoren u = (12 , -9 , -7 , -5)T ,

og en basis D bestående af to søjlevektorer D = { (-1 , 2 , 1 , 0)T , (-1 , -1, 0 , 1)T }

Dernæst er formuleret disse spørgsmål:

a) Hvordan viser man, at en bestemt vektor, u, tilhører nulrummet, N(A)?
b) Hvordan finder man koordinatvektoren for u med hensyn til basen D?
c) Hvordan bestemmer man en vektor v ∈R4, som ikke tilhører søjlerummet Col(A) = Span{a1,a2}


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2011 af peter lind

a) u ∈ N(A) ⇔ A*u = 0 så udregn A*u

b) D kan ikke være en basis, da en basis for vektorrummet skal indeholde 4 lineært uafhængig vektorer; men det kan selvfølgelig være basis for et eller andet underrum.

ellers Løs ligningen u = s*b1 + t*b2 hvor b1 og b2 er de 2 vektorer i D.

c) find det ortogonale vektorrum til span(a1, a2). brug gram-smiths metode til det. Enhver vektor i dette rum vil opfylde betingelserne

 


Skriv et svar til: Matrix regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.