Kemi

HJÆLP !

21. oktober 2011 af 3bt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har en reaktionsskema der ser sådan her ud: C6H12O6 -> 2CH3CH2OH + 2CO2

Har med vilje markeret 2 tallene med fed.

Er nemlig i tvivl om, at når jeg skal finde molarmassen, om jeg så gange resultatet med 2, eftersom at der står 2 foran produkterne ethanol og carbon???

Håber nogen kan hjælpe..


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. oktober 2011 af Kvadratrod (Slettet)

Nej, du skal ikke gange med 2.


Svar #2
21. oktober 2011 af 3bt (Slettet)

ORG TAK !!

Men kan du forklare hvorfor man ikke skal det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2011 af Kvadratrod (Slettet)

Nej ikke helt...

Jeg ved bare, at molarmassen er uafhængig af koefficienterne, da molarmasen er et udtryk for antal gram pr. mol.


Svar #4
21. oktober 2011 af 3bt (Slettet)

Hvis du skal beregne stofmængden, så skal du medtage dem.


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2011 af Kvadratrod (Slettet)

Hvis du vil skrive hele opgaven ind, kan jeg evt. hjælpe dig.

Hvis vi antager, at du har 100 g CO2, er stofmængden lig:

n(CO2) = m(CO2) / M(CO2) = 100 g / 44,009 g/mol = 2,27 mol


Skriv et svar til: HJÆLP !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.