Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Plan for produktion og intern udbudsfunktion

21. oktober 2011 af KirstenNielsen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej! :D

Jeg er i gang med en opgave, hvor jeg skal bestemme den plan for produktion af en komponent HPF, som maksimerer virksomhedens gevinst for én uge, samt angive virksomhedens interne udbudsfunktion for HPF.

Virksomheden kan producere HPF på tre maskiner, M1, M2 og M3.

Vedhæftet er et dokument med oplysninger om produktionsomkostningerne.

Jeg er lidt i tvivl om, hvordan jeg skal gribe opgaven an. For det første:

- "Komponenten HPF kan desuden købes og sælges i ubegrænsede mængder til en stykpris på 355 kr." Betyder det at virksomheden både kan købe HPF for 355 kr og sælge dem de selv har produceret for 355 kr.? For så vil det jo til enhver tid være smartest at producere så meget som maskinernes kapacitet tillader og så bare sælge de resterende?

- Hvad er en intern udbudsfunktion? Mit udmiddelbare bud ville være

f(x) = x*variabel pris pr enhed + faste omkostninger, hvor x angiver antallet af enheder, der skal produceres?

Eller evt.

f(x) = x*variabel pris pr enhed + faste omkostninger - (prod.kapacitet - x)*355       (det sidste trækker indtægten ved salget af de resterende HPF fra).

Håber nogen kan hjælpe mig :-)

Hilsen Kirsten! :D

Vedhæftet fil: HPF.docx

Svar #1
21. oktober 2011 af KirstenNielsen (Slettet)

Hov, i den nederste ligning skal der stå:

f(x) = kapacitet*variabel pris pr enhed + faste omkostninger - (kapacitet - x)*355

Så vidt jeg kan se, så kan det aldrig betale sig at bruge M1 og M2, for uanset om man regner med at de bare kan sælge de overskydende eller ej, så vil det altid være mere smart at købe dem frem for selv at lave dem?

 


Svar #2
21. oktober 2011 af KirstenNielsen (Slettet)

Eller skal man helt se bort fra de faste omkostninger? :-)


Brugbart svar (2)

Svar #3
23. oktober 2011 af Slackie (Slettet)

Hej ...

Uden at have ret meget begreb om opgaven ... vil jeg mene, at du skal se bort fra faste omkostninger. De skal jo betales uanset om man sætter produktionen igang eller ej - med mindre huslejen stiger i ved større produktion.

Det var nok ikke meget hjælp .. :P

/Slackie


Skriv et svar til: Plan for produktion og intern udbudsfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.