Matematik

Et tog tilbagelægger

22. oktober 2011 af S95 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

1) Beregn gennemsnitsfarten for et tog, som tilbagelægger 255 km. på 2 timer og 50 minutter.

2) Hvor længe ville toget være om at gennemkøre strækningen med 150 km/t ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2011 af Andreww (Slettet)

1) De 2 timer kan skrives som 120 min. Så toget tilbagelægger 255km på 170min.

2) Hint: km/km går ud med hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2011 af PeterValberg

a) du skal finde ud af hvor mange km toget i snit har tilbagelagt på én time (km/t)

2 t 50 min svarer til 2 (hele) timer + 50/60 time altså 170/60 = 17/6 timer (udtrykt i brøk)

gennemsnitsfarten er således: 

255/(17/6) = (255·6)/17 = 90 km/t

b) dividér de 150 km med gennemsnitsfarten (90 km/t) hvilket giver 5/3 time altså 1 hel time og 2/3 time

eller sagt anderledes: 1 time 40 min.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
22. oktober 2011 af S95 (Slettet)

Hvad betyder tilbagelægger? 


Svar #4
22. oktober 2011 af S95 (Slettet)

tak for hjælpen! :D


Skriv et svar til: Et tog tilbagelægger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.