Matematik

f(x)=ax^2 i punktet P(x0,f(x0))

22. oktober 2011 af KLWG (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi skal bestemme en ligning for tangenten til grafen for f(x)=ax^2 i P(x0,f(x0))

Jeg har gjort følgende:

Y=f'(x0)(x-x0)+f(x0)

Y=2ax * (x-x0)+ax^2

Y=2ax^2-2*a-x-x0+ax^2

Y=3ax^2-2ax - er det korrekt?

Bestem derfeter tangentens skæringspunkter med x-aksen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2011 af peter lind

Nej. Det går galt i den anden linje. Nogle af dine x'er skal være x0. Resultatet skal være en lineær funktion i x


Svar #2
23. oktober 2011 af KLWG (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt? Kan du uddybe? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2011 af peter lind

Du skal have f'(x0) og f(x0); men du bruger f'(x) og f(x)


Svar #4
24. oktober 2011 af KLWG (Slettet)

Så:

2ax0*(x-x0)+ax0^2

2ax0*x-2ax0^2+ax0^2

2ax0^x-ax0^2=0

2ax0*x=ax0^2

x=ax0^2/2ax0

x=x0/2 x=½x0

?

Når man skal bestemme skæringspunktet hvad så?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2011 af peter lind

I de 3 første linjer skal der stå "y =" foran

I den tredje linje skal du desuden erstatte med ^med * samt slette =0

Hvis du skal finde skæringen med x aksen skal du løse ligningen y = 0

 


Skriv et svar til: f(x)=ax^2 i punktet P(x0,f(x0))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.