Matematik

Paranteser

22. oktober 2011 af annerete (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Kan i hjælpe med flg:

(3-4)*½+3/4:7

og

8            1

2-4   -     4 (8 i anden)

Håber i kan se, at jeg ikke engang ved, hvordan man stiller stykket op på computeren! Men det er noget med 8 over en brøkstreg og så 2-4 under. Så er det minus !/4 og så det hele ganget med 8 i anden. Kan nogen hjælpe både med opstilling, symboler, mellemregninger og resultat?

 

Tak fra Merete og hendes datter, Anne

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2011 af BabseBritta (Slettet)

(3-4)*½+3/4:7 

3/4 er en brøk, right?

I så fald: (3-4) = -1 * 1/2 = -1/2

+ 3/4:7 (når vi dividerer en brøk med et tal, skal vi bare gange tallet med nævneren) = 3/28

Tilbage har vi så -1/2 + 3/28. Vi finder en fællesnævner (2*28) 56, og forlænger brøkerne: -28/56 + 6/56. Facit bliver -22/56, som kan forkortes med to: -11/28


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2011 af BabseBritta (Slettet)

Stykke 2:

Skal der se således ud: (8)/(2-4) - 1/4 * 82

Vi reducerer først lige lidt på udtrykket: 8/ (-2) - 1/4 * 64

8/-2 = -4 - 1/4 * 64. Vi ganger de 64 med 1/4 = 64/4 = 16.

Stykket hedder så: -4 - 16 = -20


Skriv et svar til: Paranteser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.