Matematik

Parameterfremstilling

22. oktober 2011 af elissa92

Håber, jeg kan få hjælp.
Har uploadet filen.
 

Jeg kan ikke komme videre i opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du har

x(t) = 180t(1-t)2 + 150t(1-t)2 = 330t(1-t)2 , så

x'(t) = 330(1-t)2 - 660t(1-t) , og dermed

x'(t) = 0 ⇒ (1-t)(1-t -2t) = (1-t)(1-3t) = 0 ⇒ t = 1 ∨ t = 1/3

x(1) = 0 , x(1/3) = 330·(1/3)·(2/3)2 = 440/9

Tilsvarende

y(t) = 396t(1-t)2 + 70t3 giver

y'(t) = 396(1-t)2 - 792t(1-t) + 210t2

Hvis opgaven på nogen måde har noget med din tidligere opgave at gøre (med punkterne A, B, C, D), er dine udtryk for x(t) og y(t) ikke korrekte.


Svar #2
22. oktober 2011 af elissa92

Ja, det har de.
Hmm.. Er de ikke? Hvad har jeg gjort galt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Fra den anden tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1088978 i #9 har vi

x(t) = (1-t)3·0 + 3t(1-t)2·60 + 3t2(1-t)·50 + t3·0

y(t) = (1-t)3·0 + 3t(1-t)2·32 + 3t2(1-t)·100 + t3·70

Du har benyttet det samme polynomium for de to midterste punkter; men man har jo

x(t) = 180t(1-t)2 + 150t2(1-t)

hvorfor

x'(t) = 180(t-1)2 -360t(1-t) + 300t(1-t) - 150t2 = 0 ⇒ 6(t-1)2 - 2t(1-t) -5t2 = 0

                ⇒ 6t2 -12t + 6 -2t + 2t2 -5t2 = 0

                ⇒ 3t2 -14t +6 = 0


Svar #4
22. oktober 2011 af elissa92

Tak for det :)


Svar #5
23. oktober 2011 af elissa92

Men hvorfor har du skrevet:

x(t) = 180t(1-t)2 + 150t2(1-t)

Der står jo

x(t) = 180t(1-t)2 + 150t(1-t)2

?


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvis du nu læser din egen forklaring i den anden tråd, vil du indse, at det ikke er tilfældet.

I kurveapproksimation med 4 kontrolpunkter, et kurvernes koordinater vgte til de fire lineært uafhængige polynomier

(1-t)3 , 3t(1-t)2 , 3t2(1-t) , og t3

I tilfældet med x(t) er x-koordinaterne for A og D begge 0, hvorfor der indgår de to midterste polynomier.


Skriv et svar til: Parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.