Matematik

y = -2x+4 og P (-1,2) ???

22. oktober 2011 af Mimi933 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem ligningen for den linje, der går gennem det givne punkt og er ortogonal på den givne linje.

y = -2x+4 og P (-1,2)

Jeg prøvet mange gang, men kan aldrig komme til den rigtig resultat :(
Nogen kan måske hjælpe??

er normalvektor til den givne linje (-2,4) og tværvektoren til denne vektor er (4,2) ???

På forhånd tak

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
22. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

For at aflæse normalvektoren til linien, skal man skrive liniens ligning på formen ax + by + c = 0 . Det ses da, at vektoren (2,1) er en normal vektor til den givne linie. Dens tværvektor er (-1,2) , der da er en normalvektor til den søgte linie. den søgte linie har derfor ligningen

-x + 2y + c = 0

og man afpasser c ved at benytte, at punktet P(-1,2) ligger på linien.


Skriv et svar til: y = -2x+4 og P (-1,2) ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.