Matematik

Lån

23. oktober 2011 af matematiklytter (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

 

Mogens vil låne 135.000 kr i banken i år.

Han låner beløbet til en rente på 3,6 % p.a. og der tilskrives rente pr. måned.

så k0 = 135.000   n = 12    r = 3,6 % p.a.

Skal jeg så sige 3,6 % / 12 = 0,3 % / 100 = 0,003??

Så det kommer til, at hedde 135.000 * 1,00312 = 139941 kr. efter 1 år??

 

På forhånd tak!

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. oktober 2011 af Andreww (Slettet)

Jes det er korrekt. Kan huske vores matematiklære viste det forkert til at starte med. Det er nemlig en fordel at få tilskrevet renter på denne måde. Han mente, rent matematisk at det ville blive det samme, men det gør det ikke.

Så ja, det er korrekt!


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2011 af mathon

 

         1,00312 = 1,0366    til sammenligning med 1,0360

         hvorfor det er dyrere ved månedlig rentetilskrivning
end
        ved årlig rentetilskrivning


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2011 af Andreww (Slettet)

Det kommer an på om du låner eller får renter.


Svar #4
23. oktober 2011 af matematiklytter (Slettet)

Okay, tak for det hurtige svar!


Svar #5
23. oktober 2011 af matematiklytter (Slettet)

Men jeg har et supplerende spørgsmål dertil..

Hvad så hvis; Han låner beløbet til en rente på 0,4 % pr. måned?


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. oktober 2011 af mathon

 

           K12 = 135.000 ·1,00412


Skriv et svar til: Lån

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.