Matematik

residualer

24. oktober 2011 af jyden90 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej

ud fra 1516 observationer af afkast, x_t, har jeg estimeret en statistisk model, nærmere en GARCH(1,1):

x_t = sigma_t*z_t for t=1,2,...,1516 og z_t ~ iidN(0,1)

sigma_t^2 = const + a*x_t-1^2+b*sigma_t-1^2 hvor sigma_0^2 er givet.

Jeg estimerede parametrene til:

const = 0.010869
a = 0.107741

b = 0.886280

Mit spørgsmål vedrører residualerne (se vedhæftede fil) samt nedenstående 2 testresultater (normality og ARCH):

Normality Test

                             Statistic        t-Test      P-Value
Skewness            -0.34030       5.4145    6.1445e-008
Excess Kurtosi      0.83624       6.6571    2.7920e-011
Jarque-Bera          73.431         .NaN       1.1339e-016
---------------
ARCH 1-2 test:    F(2,1509) =  0.83595 [0.4337]
ARCH 1-5 test:    F(5,1503) =   1.5680 [0.1660]
ARCH 1-10 test:   F(10,1493)=  0.89104 [0.5409]

Spm: 1) Ser GARCH(1,1)-modellen ud til at være et godt valg af model?

Vedhæftet fil: Unavngivet.jpg

Skriv et svar til: residualer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.