Matematik

opgave eksponentiel funktion

24. oktober 2011 af jeanluca (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ved dyrkning af en bestemt bakterie optælles antallet af bakterier med jævne mellemrum igennem nogle timer. Ved forsøgets start car der 15 bakterier, og det viser sig at antallet af bakterier fordobles, hver gang der er gået 22 min.

a) opskriv en formel, der beskriver antal bakterier som funktion af antal minutter efter forsøgets start.

a = 2(1/22) --> 22√15 --> 1,13099

T2 = log(2)/log(a) = log(2) / log(1,13099) = 5,63107

f(x) = 15 * 1,13099x

 

Har jeg fundet frem til det rigtige?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvordan bliver 21/22 pludselig til 22√15 ? Udregn 21/22 korrekt

Man har

f(x) = 15·2x/22 = 15·(21/22)x


Svar #2
24. oktober 2011 af jeanluca (Slettet)

formlen i bogen siger a = 2(1/T2) - Det vil sige at T2 altid er tiden for den pågældende enhed har fordoblet sig?

a = 2(1/22) = 1,03201

T2 = log(2) / log(1,03201) = 21,9988

f(x) = 15•1,03201x

Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt, og noget helt andet end det, du havde skrevet i #0.


Skriv et svar til: opgave eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.