Matematik

Maksimum

25. oktober 2011 af ChristinaVestergaard (Slettet) - Niveau: A-niveau

 

f(x)=3*ln(x)-x3            x>0

Gør rede for at f har et maksmum.

Det er jeg ikke sikker på hvordan jeg skal gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

Prøv at differentiere og løs f'(x) = 0 og find fortegn eller som det hedder find monotoniforhold?


Svar #2
29. oktober 2011 af ChristinaVestergaard (Slettet)

Der finder man jo bare hvor toppunkterne :s
.. det hjælper jo ikke i forhold til et maksimum


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man taler op toppunktet i forbindelse med en parabel. Her er der tale om grafen for en funktion med en logaritmefunktion i et af dens led.

Ved at løse ligningen f'(x) = 0 finder man x-koordinaterne til de punkter, hvor funktionen kan have et lokalt ekstremum. Fortegnsvariationen af f'(x) omkring hvert ekstremumspunkt viser, om der er tale om minimum eller maksimum.


Svar #4
30. oktober 2011 af ChristinaVestergaard (Slettet)

Så jeg finder f'(x)=0 - hvor efter jeg skriver at dette er maksimummet, da det er en logatirme funktion?
- er det svar nok?
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, du skal benytte fortegnsvariationen for f'(x) til at argumentere for, at funktionen har et maksimum.


Skriv et svar til: Maksimum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.