Matematik

Angiv definitionsmængden

25. oktober 2011 af PolleXD (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP.

Sidder med denne opgave som skaber problemer.

Funktionen f er bestemt ved

f(x) = x^2 -4/x-2

Angiv definitionsmængden, og tegn derefter grafen. Afgør vha.grafen om funktionsværdierne nærmer sig en bestemt værdi, når x nærmer sig 2.

 

Håber i kan hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. oktober 2011 af AnneJensen91 (Slettet)

Ang. definitionsmængden: Det du skal finde er de x'er, som du må "putte ind i funktionen", og når man har en funktion, som din, hvori der indgår division, så er der i hvert fald et bestemt tal, som ikke må stå i nævneren... :-) 


Svar #2
25. oktober 2011 af PolleXD (Slettet)

Så jeg skal faktorisere og forkote brøken?


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. oktober 2011 af AnneJensen91 (Slettet)

Altså umiddelbart, så ville jeg tænkte at du skal se på hvilke x'er der er gyldige at sætte ind og eftersom nævneren ikke må være 0, så skal x - 2 ≠ 0 ⇒ x ≠ ...? :)

Men som du selv skriver, så kan man også faktorisere og forkorte brøken og så er man da ude over det problem :P 


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. oktober 2011 af SuneChr

Går ud fra, at f ser sådan ud:

f(x)  =  (x2 - 4) / (x - 2)

Denne er ikke defineret for x = 2, uanset om der forkortes eller ej.

f kan så hedde  f1(x)  =  x + 2  med definitionsmængden  R \ { 2 }


Skriv et svar til: Angiv definitionsmængden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.