Kemi

Fremstilling af ethansyre buffer

25. oktober 2011 af cille12345 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Håber I kan hjælpe.

Opgave 1

Beskriv, hvordan man kan fremstille 1 L ethansyre buffer med pH 4.

 

Opgave 2

Når man vil lave TE-buffer med pH = 8,1, kan man
blande den svage syre TRISH+(aq) med enten dens
korresponderende svage base TRIS(aq) eller med
den stærke base NaOH(aq).


A Hvor meget 10 mM TRIS(aq) skal blandes i 100
mL 10 mM TRISH+(aq)?
 

B Hvor meget 10 mM NaOH(aq) skal blandes i 100
mL 10 mM TRISH+(aq)?
 

På forhånd tak

 

C Er der forskel på, hvor godt de to opløsninger
virker som buffer?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2011 af mathon

Opgave 1

                             pH = pKs + log(nb/ns)

                             nb/ns = 10pH-pKs = 104-4,76 = 0,17378


Skriv et svar til: Fremstilling af ethansyre buffer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.