Fysik

gas

26. oktober 2011 af alcent (Slettet) - Niveau: B-niveau

En cylinder indeholder dinitrogengas (N2) med volumenet 30 L,
trykket 2,0×105 Pa og temperaturen 29 °C.


a) Beregn gassens masse.


Cylinderen er forsynet med et friktionsfrit stempel med tværsnitsarealet
A = 0,080 m2. Stemplet er påvirket af den konstante kraft F = 6,5 kN,
og trykket udenfor cylinderen er 1,1×105 Pa.


b) Beregn stemplets masse.


Gassen tilføres varme, således at stemplet forskydes stykket 0,40 m.


c) Beregn det arbejde, som kraften F har udført på stemplet.
d) Beregn gassens arbejde på stemplet.
e) Beregn den varme, der skal tilføres gassen, idet gassens specifikke
varmekapacitet er 0,742 kJ/(kg K).


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2011 af mathon

 

                     ...efter hvilke beregninger, gik du i stå?    :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2011 af mathon

a) Beregn gassens masse.

                  m = p·V·M / (R·T)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2011 af mathon

 

             cp = 1,40·cV = 1,4·(0,742 kJ kg-1 K -1) = 1,0388 kJ kg-1 K -1

              ΔT = (ΔV / V1)·T1                       V1 = 0,030 m3                      T1 = (273,15 + 29) K

Beregn den varme, der skal tilføres gassen

             Q = m · cp · ΔT

 


Svar #4
26. oktober 2011 af alcent (Slettet)

Faktisk jeg har lavet alle spørgsmålerne men er usikker på svarene..


Svar #5
26. oktober 2011 af alcent (Slettet)

Kan du fortælle mig om hvordan skal jeg regne opgave b ud?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. oktober 2011 af Lurch (Slettet)

Hvis du har regnet alle opgaverne, så skriv hvad du har gjort. Så er det nemmere at hjælpe. Ellers skal vi regne hele opgaven og i princippet lave din opgave for dig. Det er jo ikke meningen :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. oktober 2011 af mathon

b)
                       kraften på stemplet indefra = kraften på stemplet udefra

                        (2,0×105 Pa) · (0,080 m2)  = (1,1·105 Pa) · (0,080 m2) + (6500 N) + m·g

          


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. marts 2012 af shaymaa2 (Slettet)

hvad er gas?


Skriv et svar til: gas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.