Matematik

Linjer i planen

26. oktober 2011 af brugerjulie (Slettet) - Niveau: A-niveau

Mit spørgsmål 8.20 lyder sådan her:

8.20 a) bestem eventuelle skæringspunkter mellem linjen l i opgave 8.19 og cirklen med ligning
(x-4)2 + (y+1)2 = 47

b) bestem eventuelle skæringspunkter mellem cirklen i a) or koordinatakserne.

 

Det skal lige siges at opgave 8.19 lød således:

8.19 Bestem eventuelle skæringspunkter mellem linjen med parameterfremstilling

l: ( x;y) = (-5;11) + t * ( -2;1) , t∈R

og cirklen med ligning (x-4)2 + (y + 1)2 = 45

 

Håber nogen kan hjælpe og forklare 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2011 af peter lind

Du skal sætte linjens parameterfremstilling ind i cirklens ligning og løse den derved fremkomne ligning. Hvis der er løsninger sætte du dem ind i parameterfremstillingen for at finde punkterne


Svar #2
26. oktober 2011 af brugerjulie (Slettet)

Forstår det ikke helt :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2011 af mathon

skæring kræver

                        (x-4)2 + (y+1)2 - 47 = 0   
og  
                        x = -5 - 2t
                        y = 11 + t

dvs
                        (-5 - 2t - 4)2 + (11 + t + 1)2 - 47 = 0

                        (-2t - 9)2 + (t + 12)2 - 47 = 0
hvoraf
                        5t2 + 60t +178 = 0 ......osv........      
 

beregn de mulige t-værdier
og dertil korresponderende
skæringspunkter

                                  (x.y) = (-5 - 2t;11 + t)


Skriv et svar til: Linjer i planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.