Matematik

At finde b og c i andengradspolynomium

27. oktober 2011 af qweasdz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har fået givet toppunktet (-1,-8)

f(x) = - 2x2 + bx + c

Find b og c.
 

Jeg er helt lost, jeg aner ikke hvordan jeg kan finde dem :/
Håber i kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt formlen for topppunktets koordinater: T(-b/(2a) , -d/(4a)) til at bestemme b og c .


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

f(x) = - 2x2 + bx + c   ⇒ a=2

toppunkt: x= -b/2a             (-1,-8)

indsæt x= -1 og a=2          og find b af ligningen

indsæt derefter  a, b og (-1,-8) i f(x) = - 2x2 + bx + c


Svar #3
27. oktober 2011 af qweasdz (Slettet)

Okay, tak :)


Skriv et svar til: At finde b og c i andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.