Matematik

vinkler på trekant?

27. oktober 2011 af stef4905 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

har bogle problemer med at finder vinklerne på denne trekant.

jeg skal finde vinkel c og ved at jeg skal bruge sin-cos-tan men det har jeg problemer med.

ville blive meget glad hvis en kunne stille en hel ligning med løsning op så jeg bedre kan forstå det.

 

Billedet af trekanten ligger som vedhæftet fil.

 

 

 

Vedhæftet fil: Capture.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt cosinusrelationen til at finde den sidste side. Derefter kan man benyttes sinusrelationerne til at bestemme en af de to vinkler B eller C, og den sidste vinkel følger så af vinkelsummen i trekanten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

Jeg ville bruge cosinusrelationen:

cos(A) = (b^2+c^2-a^2)/(2bc)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2011 af AskTheAfghan

hc = sin(VA)·|AC|

VB = tan-1{hc/(|AB| - (|AC|2 - hc2))}

VC = 180º - (VA + VB)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man kender b = 12, c = 10, og A = 45º . Fremgangsmåden i #1 giver da

a2 = b2 + c2 - 2bc·cos(A) = b2 + c2 - bc·√2 = 244 - 120·√2

Dernæst fås

sin(C)/c = sin(A)/a , så

sin(C) = sin(A)·c/a = c·(√2) / (2a) , og endelig

B = 180º - A - C = 135º - C


Skriv et svar til: vinkler på trekant?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.