Matematik

Grafisk sammenhæng mllem f(x) og f'(x)

29. oktober 2011 af lDeathNote (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal gøre rede for, hvilken graf der høre til hvilken funktion.

Hvordan er reglerne?

 


Svar #1
29. oktober 2011 af lDeathNote (Slettet)

Jeg ved at f(x) har et maksimum, der hvor f'(x) ha sit nulpunkt. Men findes der ikke også andre løsningsmetoder?

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. oktober 2011 af SuneChr

En graf, knyttet til en given forskrift, har en masse kendetegn:

-  0-punkt(er), altså grafens skæring(er) med x-aksen,  f(x0)  =  0

-  skæring med y-aksen,  f(0)

-  grafens beliggenhed i forhold til de fire kvadranter i koordinatsystemet

-  aksesymmetri,  eks.   f(- x)  =   f(x)

-  punktsymmetri, eks.  f(- x)  =  - f(x)

-  antal ekstremer,  dy/dx =  0

-  tangent vendepunkter,  d2y/dx=  0

-  tangent(ers) fortegnsvariation(er) for hældningskoefficient

-  flad eller stejl kurve, dy/dx

-  asymptote(r)

 

 


Skriv et svar til: Grafisk sammenhæng mllem f(x) og f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.