Matematik

Målestoksforhold (tror jeg)

30. oktober 2011 af Fjernbetjeningsost (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej er gået lidt istå ved den her opgave, håber i kan hjælpe mig. :)

Opgaven lyder:

Forholdet mellem Flagets sider er 2:3. På svararket er flagets korte side 18 cm.

- Vis ved beregning, at længden af flagets side er 27 cm.

Skal jeg så ikke bare side 2:27?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. oktober 2011 af SuneChr

kort side / lang side  =  2 / 3         ⇒      18 / 27  =  2 / 3     =   2 : 3


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2011 af Ec0di (Slettet)

da flagets korte side er 18 og forholdet mellem siderne er 2:3 er flagets lange side 18/2*3=27

Altså du dividerer med forholdet for at finde den lange side. havde du haft den lange side og skulle finde den korte skulle du gange med forholdet.


Svar #3
30. oktober 2011 af Fjernbetjeningsost (Slettet)

så jeg skal sige 18:27 som så giver 0.666? Forstår det ik.. Er ik så hurtig til matematik ;)


Svar #4
30. oktober 2011 af Fjernbetjeningsost (Slettet)

nåår okay så jeg skrver altså ned at  18: 2*3 = 27 :D

Det ser rigtigt ud.. :) Tak!


Svar #5
30. oktober 2011 af Fjernbetjeningsost (Slettet)

vent lidt.. Nu står der her i den anden opgave at jeg skal tegne det på mit svarark..

Altså der står at flagets korte side er 18 cm på svararket.. og det er rimeligt langt, så hvordan skal jeg kunne tegne den lange side som er 27 cm lang? :O

 


Skriv et svar til: Målestoksforhold (tror jeg)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.