Matematik

Vektorer

30. oktober 2011 af Arbejder22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude

 

Jeg har nogle problemer med at løse den her opgave, er der ikke nogle der kan hjælpe mig med den. 

 

På forhånd tak :)

 

I et koordinatsystem i planen er der givet et punkt P(1,-5) og en vektor

 a=(3¦(-2))
Bestem en ligning for den linje l, der går gennem punktet P og har a  som normal vektor, og bestem en parameterfremstilling for den linje m, der går gennem punktet P og har a  som retningsvektor.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

Benyt at linjens ligning er givet ved

a(x - x0) + b(y - y0) = 0 ,

og at parameterfremstillingen er givet på formen

(x,y) = (x0,y0) + t·(r1,r2)     t ∈ R    ,

hvor (r1,r2) er retningsvektoren for linjen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2012 af ak08 (Slettet)

3(x-1)-2(y-(-2))

 

linjens ligning bliver altså y= (3x+1)/2


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.