Matematik

Løs ligning ved at gange over kors.

30. oktober 2011 af thomasni (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heii.


Jeg sidder og knokler med en opgave, jeg simpelt hen ikke ved hvad jeg skal gøre. Så er der ikke et venligt sind, der vil kigge på den og evt. give facit og udregninger : 

Løs derefter følgende ligninger ved at gange over kors:

3/7=1/x

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. oktober 2011 af Mongomaniac (Slettet)

3/7=1/x <=> 3x=1*7  <=> x=7/3


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. oktober 2011 af lucillepostej (Slettet)

når man ganger over kors, betyder det, at man gange tælleren fra den ene brøk med nævneren fra den anden:

 

3     =     1

7             x

 

gang over kors: 

 

3*x = 7*1

regn så selv x ud.

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. oktober 2011 af SuneChr

Det betyder samtidig, at den enes tæller må byttes om med den andens nævner:

a / b  =  c / d    ⇔      a / c  =  b / d     ⇔     d / b  =  c / a


Svar #4
30. oktober 2011 af thomasni (Slettet)

Mange tak.. :P 


Brugbart svar (1)

Svar #5
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man kan her benytte, at hvis to tal er lige store (og ikke lig med 0), er deres reciprokke også lige store, så

3/7 = 1/x ⇒ 1 / (3/7) = 1 / (1/x) ⇒ 7/3 = x


Brugbart svar (1)

Svar #6
31. oktober 2011 af 41919 (Slettet)

Hej alle.. håber i kan hjælpe med denne ligning. Kan bare ikke får den til at gå op. 

 

(x-3)+5=4(2x-5)            resultaten er 3,143


Brugbart svar (1)

Svar #7
31. oktober 2011 af lucillepostej (Slettet)

(x-3)+5=4(2x-5)

x - 3 + 5 = 8x -20

x + 2 = 8x - 20

2 + 20 = 8x - x

22 = 7x

x = 22/7

x = 3,143


Brugbart svar (1)

Svar #8
31. oktober 2011 af 41919 (Slettet)

Takker lucillepostej.. :o) 


Skriv et svar til: Løs ligning ved at gange over kors.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.