Kemi

Elektrokemi - cellediagram.

30. oktober 2011 af malou190 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, 

Jeg har svært ved en opgave. Det er en opgave med 3 spørgsmål. Jeg har lavet de to første, men mht. spgm 3 er jeg på bar bund. Hele opgaven lyder som følgende:

Et element består af en Al-stang neddyppet i en 1 L opløsning af 0,100 M Al(NO3)3. Den anden
elektrode udgøres af en Pt-stang neddyppet i en 1 L opløsning af 0,100 M HCl. Pt-stangen er under
et tryk af H2(g) på 1 bar.
Cellediagrammet er således følgende

                                    Al(s) | Al3+ (aq, 0,100 M) || 2H+ (aq, 0,100 M) | [H2 (g, 1 bar)] Pt


1) Opskriv anodereaktionen, katodereaktionen og totalreaktionen.
2) Beregn elementets elektromotoriske kraft.

Elementet aflades i 0,5 time med en konstant strømstyrke på 2,5 A.
3) Godtgør hvorvidt massen af Al-stangen øges eller formindskes ved denne afladning og beregn
masseændringen.

Den markerede er spgm jeg har svært ved at forstå. Håber at der er en der lige vil give hints el lign :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
31. oktober 2011 af mathon

      ved afladning er strømretningen modsat af opladningsstrømmen

                   Anode og katode "skiftes"

                    katode:
                                     Al3+ (aq)   +   3 e-   --->   Al (s)

                    massen af Al-elektroden (stangen) øges derved

   i følge Faradays elektrolytiske lov
   gælder
                                  m = Ä·q
   hvor for Al
                   Ä = (26,982 g·mol-1/ (3·NA·e) = (26,982 g·mol-1/ (3·(6,02214·1023 mol-1)·(1,60218·10-19 C)) =

                          9,32163·10-5 g/C = 9,32163·10-2 mg/C = 0,0932163 mg/C

   som substitueret i   m = Ä·q   giver

                                  m = (0,0932163 mg/C)·((2,5 A)·(1800 s)) = 419,5 mg ≈ 0,4 g

 

   Under elementets afladning i 0,5 time med en konstant strømstyrke på 2,5 A
   øges Al-elektrodens masse med 0,4 g
          

.........

    A·s = C(oulomb)


 

 


Skriv et svar til: Elektrokemi - cellediagram.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.