Matematik

f(x,y) - Ulighed

31. oktober 2011 af Vitoloco (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan viser man at:

-5 ≤ 2x - y ≤ 7

ud fra uligheden

0 ≤ x ≤ 3 og -1 ≤ y ≤ 5


Jeg skal bruge det til at finde størsteværdi og mindste værdi i funktionen:

f(x,y) = 2x - y


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

0 ≤ x ≤ 3 og -1 ≤ y ≤ 5

f(x,y) = 2x - y   størsteværdi når x størst og y mindst     2*3-(-1) = 7

                       mindsteværdi når x mindst og y størst    2*0-5 = -5

-5 < 2x-y < 7


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

- Eller rettere:

-5 ≤ 2x-y ≤ 7

;-)


Svar #3
31. oktober 2011 af Vitoloco (Slettet)

Super! Mange tak!

Det var noget jeg stødte på i min bog, da jeg ledte efter noget der kunne hjælpe mig med at løse den virkelige opgave som jeg har problemer med at løse. Opgaven har jeg også lagt herind.


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man har

0 ≤ x ≤ 3 ⇒ 0 ≤ 2x ≤ 6 , og

-1 ≤ y ≤ 5 ⇒ -5 ≤ -y ≤ 1 , hvoraf

0-5 ≤ 2x - y ≤ 6+1 , eller

-5 ≤ 2x - y ≤ 7


Skriv et svar til: f(x,y) - Ulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.