Kemi

Titrering

31. oktober 2011 af mathbj (Slettet) - Niveau: C-niveau

10,0 mL 0,10 M H2SO4 titreres med 0,10 M NaOH. Hvorfor skal der tilsættes 20 mL base for at nå ækvivalenspunktet?

Er der en som har mulighed for at hjælpe med den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2011 af mathon

      

                                           H2SO4 (aq)   +   2 NaOH (aq)   --->   Na2SO4 (aq)   +   2 H2O (l)

stofmængdeforhold
                                           H2SO4 : NaOH  =  1 : 2 = (1/2) : 1

titrering
                                                 ns    =  2 nb

                                             Vs · cs = 2 · Vb · cb

                                             Vs · (0,1 M) = 2·Vb · (0,1 M)

                                             Vs  = 2·Vb

                                           

                                             


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2011 af mathon

rettelse

                                                 2 ns    =  nb

                                             2 · Vs · cs = Vb · cb

                                             2Vs · (0,1 M) = Vb · (0,1 M)

                                             2Vs  = Vb


Svar #3
31. oktober 2011 af mathbj (Slettet)

Tusind tak for det


Skriv et svar til: Titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.