Matematik

Løs ligningen! HJÆLP!

31. oktober 2011 af S95 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

1. (x + 2)2 - x (4 + x) = x

2. (x + 3) (x - 3) + (x + 3) = x2

3. (x - 5)2 + 5(2x - 6) = 4

4, (x- 6)3 = 27

Er der en sød sjæl der vil hjælpe? !

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2011 af 123434 (Slettet)

Er der noget bestemt,der er svært?Prøv at sæt ord på,hvad du synes, er svært ved opgaven.

Er det at gange en parentes ud eller mellemregninger,eller?


Svar #2
31. oktober 2011 af S95 (Slettet)

Mellemregningerne! og find ud af om det blive minus eller plus! :O 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2011 af 123434 (Slettet)

Ok

Hvis du trækker fra på den ene side,skal du også gøre det på den anden side.Det samme hvis du lægger til.

 


Svar #4
31. oktober 2011 af S95 (Slettet)

men der er jo ingen anden side? ;/

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Der er tale om ligninger med en venstre side og en højre side. Gang parenteserne ud og reducer, og isoler x til sidst.


Svar #6
31. oktober 2011 af S95 (Slettet)

Jeg kan ikke finde ud af det! :S

 


Svar #7
31. oktober 2011 af S95 (Slettet)

3(x-2)=2(x+3x-6=2x+3


3x-6+6=2x+3+6

3x=2x+9

3x-2x=9

x=9

Er det ikke mellemregninger og resultatet til nr .2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det har ikke ret meget med opg 2. at gøre. Man skal benytte en kvadratsætning til at regne produktet ud.


Svar #9
31. oktober 2011 af S95 (Slettet)

Nå! :S


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. oktober 2011 af 123434 (Slettet)

6# ikke giv op så let

2x+5                     =                     x+10

Venstre side                                højre side

2x+5-5                 =                      x+10-5

2x                        =                       x+5

2x-x                     =                        5

x                          =                        5

 

      2(x+3)=2x+6

Gang ind i parantesen  med 2

 

(2+3)^2

3^2+2^2+2*2*3=25

(3-1)^2

3^2+1^2-2*1*3=9+1-6=4

 

 


Svar #11
31. oktober 2011 af S95 (Slettet)

Jeg forstår jo intet! 

Bliver dybt forvirret af alle de der tal! :S

 


Brugbart svar (0)

Svar #12
31. oktober 2011 af 123434 (Slettet)

11# Tag det stille og roligt.Ikke lad dig stresse.

Hvad er det,du har svært ved at forstå?

 


Brugbart svar (0)

Svar #13
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Det er et eksempel for at vise dig fremgangsmåden. Du skal så selv benytte den fremgangsmåde på dine egne opgaver.


Svar #14
31. oktober 2011 af S95 (Slettet)

1) (x+2)*(x+2)-x*(4+x) er dette rigtig til den første? 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #15
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#14

Der er tale om ligninger, og du skriver blot et udtryk her. Du har blot kopieret venstre-siden i ligningen. Benyt en kendt kvadratsætning til at regne kvadratet ud.


Svar #16
31. oktober 2011 af S95 (Slettet)

jeg har ikke selv fundet frem til det, det var en ven! 

men undskyld jeg giver op! jeg gærtter bare på et eller andet! .. :P


Brugbart svar (0)

Svar #17
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#16

Du må have lært en kvadratsætning som denne

(a + b)2 = a2 + b2 + 2ab

og du må have lært, hvordan man ganger en toleddet størrelse med et tal.

Der er ikke tale om at gætte, men om at benytte, hvad du har lært (eller skulle have lært)i skolen. Det lærer du ikke ved at få andre til at lave opgaverne for dig. Du lærer det kun ved at prøve selv.


Svar #18
31. oktober 2011 af S95 (Slettet)

Jeg har "set" de der kvadrat sætninger! menjeg kan ikke finde ud af ar bruge dem! ..

 


Brugbart svar (0)

Svar #19
31. oktober 2011 af 123434 (Slettet)

16#Kære Sofia

Du har muligheden for at spørge os,men det afhænger også af dig selv.

Hvis du giver op,lærer du det jo aldrig.Du kan jo sagtens.

Man må nødt til at øve sig, hvis man vil være dygtig.


Brugbart svar (0)

Svar #20
31. oktober 2011 af AskTheAfghan

Første opg.       (x + 2)2 - x(4 + x) = x

1) Gang den højre parentes ud

                            (x + 2)2 - 4x - x2 = x

                            (x + 2)2 - 4x - x2 = x

2) Udvid den venstre parentes

                       x2 + 4x + 4 - 4x - x2 = x

                      x2 + 4x + 4 - 4x - x2 = x

3) Reducer'

                                                   4 = x

4) Løsningen er derfor

                                                   x = 4


Forrige 1 2 Næste

Der er 31 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.