Fysik

fysik øvelse?

31. oktober 2011 af amalietj (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej folks :-)

tænkte på om nogle kunne forklare hvilken formel/formler man skal bruge til denne opgave? kan ikke lige rigtig forstå den. håber nogle kan hjælpe ;-) 

gejseren old Faithful i Yellowstone National Park i USA sender med regelmæssige mellemrum en høj søjle af varmt vand lodret op i vejret. søjlens højde varierer fra 38 m til 52 m.
beregn vandets starthastighed svarende til den maksimale søjlehøjde.

på forhånd tak - amalie:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. oktober 2011 af peter lind

brug energibevarelse


Svar #2
01. november 2011 af amalietj (Slettet)

hvordan ville man så regne den ud? ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. november 2011 af mathon

 

                søjlens kinetiske energi ved opsendelsen er lig med søjlens potentielle energi i højden h

                                          (1/2)·m·v2 = m·g·h
                                          (1/2)·v2 = g·h

hvoraf
                                          v = √(2·g·h)        da v>0


Svar #4
01. november 2011 af amalietj (Slettet)

når man stopper tallene ind bliver det så;

(1/2)*m*v2 = m*g*38?

forstår ikke lige helt hvor tallene skal sættes ind...


Skriv et svar til: fysik øvelse?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.