Matematik

Monotoniforhold til f for f'(x)=y*(x^2-9)

01. november 2011 af Fabeldyret (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa allesammen.

 

Jeg har lige problemer med hvordan jeg skal løse denne opgave.

Jeg ved at jeg skal sætte f'(x)=0, men hvad gør jeg når der både er y og x i ligningen?

Håber der er en der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. november 2011 af mathon

 

                     f '(x) = y·(x+3)·(x-3) = 0

kræver
                    y = f(x) = 0     v   x = -3     v    x = 3                          


Svar #2
02. november 2011 af Fabeldyret (Slettet)

Kan man ikke bare dividere med Y på hver side af =?


Skriv et svar til: Monotoniforhold til f for f'(x)=y*(x^2-9)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.