Fysik

K.B hallen (FYSIK !

01. november 2011 af Px (Slettet) - Niveau: A-niveau

Antag , at en tændt halogenlampe afgiver energi med effekten 20 w. Hvis halogenlampen er tæt på pappet, vil et lille område af dette blive bestrålet. Antag, at al strålingen absorberes i et paplag med tykkelsen 2,0 mm , og at lampen er tæt på pappet, at kun et areal på 1,5 cm^2 af pappet bestråles. Densiteten af pap er 6,0'10^2 kg/m^3, og den specefikke varmekapcaitet for pap er 1,8 Kj/(kg K ) 

a ) hvor meget ville temperaturen af det bestrålede pap stige efter 30 sekunders bestråling, hvis man kunne se bort fra tab til omgivelserne 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. november 2011 af peter lind

At der ikke er tab til omgivelserne må fortolkes som at al energi fra lampen bliver optaget af pappen. Der gælder så

E = P*t = m*c*ΔT hvor E er energien, P er effekten, t er tiden m er massen af det opvarmede pap, c er den specifikke varmekapacitet af pappen og ΔT er temperaturstigningen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. november 2011 af jubii10 (Slettet)

hvordan ville ligningen så se ud ? mvh daniel 


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. november 2011 af Ec0di (Slettet)

ΔT=P*t/(m*c)

så sætter du bare størrelserne ind


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. november 2011 af mathon

og får

               m·c = ((2·10-3 m)·(1,5·10-4 m2) · (6,0·102 kg·m-3) · (1800 J·kg-1·K-1)  =  0,324 J·K-1


              ΔT = (20 J·s-1)·(30 s) / (0,324 J·K-1) = 194,4 K


Skriv et svar til: K.B hallen (FYSIK !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.