Matematik

mat :p

01. november 2011 af Altdetder (Slettet)

Hej!

Betragt funktionerne f og g med forskrifterne
f(x)=4x^2+2x+5 og g(x)=-x^2+12x+7


Der findes en værdi af x0, så tangenterne i (x0,f(x0))og (x0,g(x0)) til graferne for de to funktioner er parallelle. Bestem ved håndkraft denne værdi af x0.
Bestem ved håndkraft ligninger for de to tangenter.

0'erne står for neden af x'et.

- håber i kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

differentier ligningerne og sæt dem lig hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

At graferne for de to funktioner har tangenter, der er parallelle, betyder, at f'(x0) = g'(x0) . Løs nu denne ligning.


Svar #3
01. november 2011 af Altdetder (Slettet)

Tak, men...

4x^2+2x+5 og g(x)=-x^2+12x+7

8x + 2 = -2x + 12

hvordan løser jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

Saml x'erne på den ene side og tallene på den anden.. Det har du uden tvivl prøvet mange gange

Skriv et svar til: mat :p

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.