Matematik

HJÆLP! mat differentialregning

01. november 2011 af heeeeejjj (Slettet)

Hej alle!

Er igang med denne opgave, og er virkelig i tvivl om hvordan den skal løses, ved at jeg skal differentiere men ikke hvordan.. :s

Opgave 1009: Linjen y=-2x-5 er tangent til parablen y=x^(2)-6x+p. Bestem tallet p

btw så er opgaven fra gyldendals gymnasiematematik b2 (den grønne) :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Bestem ligningen for den tangent til parabelen, der har samme hældningskoefficient som den forelagte linie. Afstem p, så tangenten sammenfalder med linien.


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. november 2011 af Krabasken (Slettet)

Sæt de to forskrifter lig med hinanden (finder skæringspunkt)

Find diskriminanten af den andengradsligning, du får

Sæt diskriminanten = 0, da tangenten jo kun har eet skæringspunkt

Løs den fremkomne ligning mht. p

;-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. november 2011 af Krabasken (Slettet)

Kan du ikke nøjes med een tråd?

Hvor langt er du kommet med det, jeg skrev ovenfor?


Skriv et svar til: HJÆLP! mat differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.