Matematik

Differentialregning, ligning

01. november 2011 af Buzzman (Slettet) - Niveau: B-niveau

Den strækning en bil kan tilbagelægge på 1 L Benzin ved hastigheden v km/t er givet ved

f(v) = 750v / ( v2+2500)

a) hvor mange kilometer kører bilen på 1 L benzin med 35km/t

                     (750*35)/(352+2500)=7,05km

b) På en time hvor bilen kører med konstant hastighed, brugte bilen 7 liter benzin. Hvor hurtigt kørte den??

 

Det er her jeg står af. Vi har at

f(v)= tilbagelagt strækning

v=hastighed

 

hvad er liter? Jeg forstår det ikke


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Strækningen, der tilbagelægges ved brug af 7 L benzin er 7·f(v) . Den strækning blev tilbagelagt på 1 time, så hastigheden er derfor

v = 7·f(v)

Løs nu denne ligning.


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. november 2011 af peter lind

Brug at strækningslængden også kan findes som v*1 time


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. november 2011 af NejTilSvampe

v = f / t <=> f = v*t  => f = v  for t = 1

benyt at for 7 liter benzin er den tilbagelagtestrækning 7*f(v)


Svar #4
01. november 2011 af Buzzman (Slettet)

all right gutter, tak for det hurtige svar!!


Skriv et svar til: Differentialregning, ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.