Matematik

Noget med differentialregning

02. november 2011 af QSibs (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe med at regne de følgende to opgaver?

C(x,y)=4x2+2xy+8y2+5000, hvor x+y=200. Hvordan beregner jeg værdien for x og y når C skal være mindst mulig?

f(x,y)=x2+xy+y2-6x+2 hvor 0≤x≤5 og -3≤y≤0 Hvordan finder jeg maximum og minimun punkter for f?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Indsæt y = 200-x i funktionsudtrykket for C(x,y) og find minimum for funktionen som funktion af x alene.

b) Find de stationære punkter i det indre af definitionsmængden for f, og undersøg særskilt funktionens egenskaber på randen af definitionsmængden.


Svar #2
02. november 2011 af QSibs (Slettet)

Jeg har brug for endnu mere uddybbende svar, ved godt jeg skal finde de stationære punkter f.eks. men det går helt galt når jeg forsøger at finde dem


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2011 af mathon

b)

          beregn
                                 fx
                                 fxx
                                 fy
                                 fyy
                                 fxy

for indre punkter
(a,b)
                              hvis
                                              fx = fy = 0
                                                    og 
                                                                 fxx > 0 og fxx·fyy - f2xy > 0 er f(a,b) minimum   
                                                                 fxx < 0 og fxx·fyy - f2xy > 0 er f(a,b) maksimum
                                                                  fxx·fyy - f2xy = 0 er f(a,b) saddelpunkt   
 

 


Brugbart svar (2)

Svar #4
02. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

a) drejer sig om at finde minimum for funktionen

C~(x) = 4x2 + 2x(200-x) + 8(200-x)2 + 5000

b) drejer sig om at finde samtidige løsninger til ∂f/∂x = ∂f/∂y = 0.

∂f/∂x = 2x + y -6

∂f/∂y = x + 2y

Løs derfor ligningssystemet

2x + y = 6
x + 2y = 0

Der er netop 1 stationært punkt, og det ligger i det indre af definitionsmængden.

Undersøg dernæst funktionen på randen af rektanglet, der udgør definitionsmængden.


Skriv et svar til: Noget med differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.