Fysik

er der nogen der vil løse den opgave fysik

03. november 2011 af alibaba1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

har prøvet og løse den men uden held

En kylling på 1,3 kg skal dybfryses. Kyllingens temperatur, før den kommer ned i fryseren er 20 C, og temperaturen af den dybfrosne kylling er -18 C.

Beregn størrelsen af den varmemængde som kyllingen skal afgive under nedfrysning. Du kan regne som om kyllingen består af vand.

Q = m * c * (t2 – t1) → Q = 1,3 * 4180 * (-18 – 20) = -206492 J
Qs = m * Ls → Qs = 1,3 * 334 * 103  = 434200 J

Qtotal = -206492 + 434200 = 227708 J

Kyllingen skal afgive 227708 J når den skal dybfryses.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2011 af Jerslev (Slettet)

#0: er korrekt ud.

Husk enheder i dine mellemregninger.


Skriv et svar til: er der nogen der vil løse den opgave fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.