Matematik

Differentiel regning!

03. november 2011 af 19051309 (Slettet) - Niveau: A-niveau

(x^3-x)/(kvadratrod af (x))

Tror jeg kan lave resten, hvis jeg fandt ud af, hvordan man differenterede den opgave! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2011 af mathon


                       f ' =  (g/h) ' = (g'·h - g·h ') / h2

          g(x) = (x3-x)                g '(x) = 3x2-1

          h(x) = √(x)                  h '(x) = 1/(2√(x))

 


Svar #2
03. november 2011 af 19051309 (Slettet)

(x3-x)*√(x)-(3x2-1)*1/(2√(x))/√(x)2

ja det er også her det går galt hvad skal jeg?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. november 2011 af mathon

     

       f '(x) =  (g/h) '(x) = (g '(x)·h(x) - g(x)·h '(x)) / h2(x)

                                      (3x2-1)·√(x) - (x3-x)·1/(2√(x))) ) / x         x>0

                                      (2(3x2-1)x - (x3-x) / (2√(x))) / x = (6x2-2 - (x2-1)) / (2√(x)) =

                                      (6x2-2 - x2+1) / (2√(x)) =

                                      (5x2-1) / (2√(x))     x>0


Svar #4
03. november 2011 af 19051309 (Slettet)

tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Differentiel regning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.