Matematik

Bestem forskrift for sammenhæng - Bestem y når x = -3048

03. november 2011 af Metsjen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Punkterne P(3,4) og Q(8,14) ligger på grafen for en linær sammenhæng.

Bestem forskriften for sammenhængen.

Bestem y når x = -3048

 

Er der nogen der kan hjælpe mig med den?

På forhånd tak (-:


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2011 af mette48 (Slettet)

Indsæt P og G i liniens ligning: y=ax+b

løs de to ligninger med  to ubekendte

Indsæt x=-3048 i den fundne funktion


Svar #2
03. november 2011 af Metsjen (Slettet)

Men hvordan indsætter jeg dem?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2011 af mette48 (Slettet)

P(3,4) og Q(8,14)

y=ax+b

4=a*3+b

14=a*8+b

træker den øverste ligning fra den nederste

10=5a ⇒ a=5

4=5*3+b     isoler selv b


Skriv et svar til: Bestem forskrift for sammenhæng - Bestem y når x = -3048

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.