Matematik

Differentiering

04. november 2011 af PolleXD (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP. 

 

Sidder med  denne funktion som jeg skal differentiere vha. tretrinsreglen og den skaber en del problemer:

 

 - Gennemfør vha. tretrinsreglen beviset for at (1/2x^2 + 2x) ' = x +2 

 

Håber i kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2011 af Walras

f(x)=1/2x2+2x

Find funktionstilvæksten (1):

Generelt:

Δf(h)=f(x0+h)-f(x0)

Specifikt:

Δf(h)=1/2(x0+h)2+2(x0+h)-(1/2x02+2x0)

        =1/2(x02+h2+2x0h)+2x0+2h-1/2x02-2x0

        =1/2x02+1/2h2+x0h+2x0+2h-1/2x02-2x0

        =1/2h2+x0h+2h

Opstil differenskvotienten (2):

Generelt:

Δf(h)/h=[f(x0+h)-f(x0)]/h

Specifikt:

Δf(h)/h=(1/2h2+x0h+2h)/h

            =1/2h+x0+2

Undersøg, om der findes en grænseværdi (3):

Generelt:

[f(x0+h)-f(x0)]/h --> f'(x0) for h --> 0

Specifikt:

1/2h+x0+2 --> x0+2 for h --> 0,

hvorfor det konkluderes, at

f'(x)=x+2.

Quod erat demonstrandum (Q.E.D.)


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.