Kemi

titrering

04. november 2011 af dippedutten (Slettet) - Niveau: C-niveau

arrrh det går bare ikke alt for godt for mig her til aften (tror jeg trænger til ferie) :P

er ien gået i stå ved noget nemt men kan ikke lige forstå opgave formuleringen :S

 

En sur opløsning af natriumoxalat indeholder 0,216g Na2C2O4. Opløsningen tireres med en KMnO4- opløsning. Følgende reaktion finder sted under titreingen:

 

MnO4- + C2O42- + 8H+ = Mn2+ + 2CO2 +4H2O

Der titreres, indtil reaktionsblandningen bliver rødviolet. Der er de anvandt 30,4ml af KMnO4- opløsningen.

beregn koncentrationen af KMnO4- opløsningen.

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2011 af Salihu (Slettet)

Først: du bør sætte pil, ikke lighedstegn i dit reaktionsskema

Dit reaktionsskema er ikke ordentligt afstemt

har du selv afstemt det, eller er du kommet til at skrive forkert af fra opgaven? - tjek lige

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2011 af mathon

 

                                      2 MnO4-   +  5 C2O42-   +   16 H+   --->  2 Mn2+   +   5 CO2    +   8 H2O

 

                       n(C2O42-) = n(Na2C2O4) = (0,216 g) / (133,998 g·mol-1) = 0,001612 mol

                       titreringsligning:

                                     n(MnO4-) = (2/5)·n(C2O42- ) = 0,4·(0,001612 mol) = 0,0006448 mol

                                     (0,0304 L) · c(MnO4-)  =  0,0006448 mol

                                     c(MnO4-)  =  (0,0006448 mol) / (0,0304 L)  =  0,02121 M

                      

                       c(KMnO4) = c(MnO4-)  =  0,02121 M


Svar #3
05. november 2011 af dippedutten (Slettet)

orv ja er kommet til at skrive forkert :S

men mange tak for hjælpen :D

 


Skriv et svar til: titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.