Matematik

Differentiel regning

05. november 2011 af 19051309 (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg skal differentiere (√x+7)/(x2)

(1/(2*√x)) * x2 - (√x+7) * 2x / (x2)2

kvadratrod irretere mig. Ved ikke hvordan jeg skal lave det næste trin, for at komme frem til svaret.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2011 af PeterValberg

se vedhæftede (det er en lidt "bøvlet" opgave)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2011 af PeterValberg

fik ikke lige vedhæftet før

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:SKMBT_75011110614470.pdf

Svar #3
05. november 2011 af 19051309 (Slettet)

troede jeg ikke behøvede lave parantes rundt om men det gør jeg vist :D

Det skulle være (√(x)+7) / (x2)

(1/(2*√(x)) * X2 - 2x*(√(x)+7) / x4

x2/2*√(x) - 2*√(x)+14 / x3

ved ikke om det er noglelunde rigtigt, men når jeg taster det ind på lommerregneren giver den følgende:

- (3*√(x)+28)) / (2*x3)

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2011 af mathon

 

                                                       f(x) = g(x) / h(x)

                                                       f '(x) = (g '(x)·h(x) - g(x)·h '(x)) / h2(x)

                                      h(x) = x2                               h '(x) = 2x

                                      g(x) = √(x)+7)                      g '(x) = 1/(2√(x))

 

                                                       f '(x) = (1/(2√(x)) · x2   -   (√(x)+7) ·2x) / x4

                                                       f '(x) = (x/(2√(x))  -  2√(x) - 14) / x3  = -(3x+28√(x)) / (2x3,5)


Svar #5
05. november 2011 af 19051309 (Slettet)

Tak for det Mathon :)
Men til slutningen hvorfor opløfter du i 3,5? lommerregneren skrev opløftet i 3


Skriv et svar til: Differentiel regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.