Matematik

Ligning

06. november 2011 af HaderMatematik (Slettet)

Hej

 

Er der nogle der kan hjælpe mig med, at regne denne ligning ud, for jeg kan ikke huske hvoradn man gør.

 

 

Alle mellemregninger skal med. (:

 

9(3 + 2x) = 10x + 45


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2011 af volcom1

Du kan starte med at gange 9 ind i parantesen:

27+18x = 10x+45.

Derefter er det bare at trække 27 fra på begge sidder og derefter 10x fra på begge sidder. Prøv om du kan tage den derfra


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. november 2011 af christian0204 (Slettet)

9(3+2x) = 10x+45

27+18x = 10x+45

18x-10x = 45-27

8x = 18

For at finde hvad x er dividere man bare med 8 på begge sider

x=2,25


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.